Bucharest 2015

Extension for Research Centre

Architecture LTFB Studio : arch. Lucian Luta, arch. Liviu Fabian

Structure :  Baro Proiect Expert

Installations : CVM Engineering & Consulting

Realizate in perioade diferite, corpurile existente c1 si c2 formeaza un ansamblu eterogen si eclectic, care cu greu ar mai putea ingloba inca un imobil de aceeasi scara.

Extinderea corpului c3 a fost gandita ca un element de legatura intre corpurile existente.

Interventia a fost conceputa sub forma unei fatade – filtru transparenta sau translucida, care permite iluminarea laboratoarelor si in acelasi timp permite si obtinerea unei imagini contemporane.

Ideea de baza a interventiei este simplificarea si unificarea imaginii de ansamblu printr-un gest simplu si unitar care sa dea o mai mare coerenta.